web_MG_9024_Photo Danish Saroee.jpg

Jag vill öppna dörren för kommunikation mellan olika kulturer. Med rötterna i en annan kultur har jag lärt mig hur man på bästa sätt kan dra nytta av det smultronställe som det mångkulturella samhället utgör. Det vill jag förmedla till svenska företag, myndigheter, organisationer och privatpersoner.

Jag kom till Sverige från Iran för drygt 31 år sedan,Jag bor i Storvreta utanför Uppsala med mina tre barn. Nu firar jag både svenska och persiska traditioner. Fler traditioner ger ju dubbel glädje.

Från matlagning till tolkbyrå
Under mina år i Sverige har jag jobbat med 40 nationaliteter. Jag har arbetat med integrationsfrågor, drivit en tolkbyrå och marknadsfört Linnéjubiléet bland invandrare. Jag har jobbat för BBC world service.Jag har också hållit kurser i persisk matlagning och föredrag om integration och mångfald. Genom mitt engagemang i integration och kultur har jag medverkat i ett antal radio- och teveprogram.

Fungerar som tolk mellan kulturerna
Genom alla jobb har jag fått en nära kontakt med svenskar och en bred och unik inblick i det svenska samhället. Jag har lärt mig de koder som behövs för att smälta in. Det gör att jag idag kan fungera som en tolk mellan kulturerna, eftersom jag förstår hur både svenskar och invandrare tänker och känner.